lauantai 11. elokuuta 2018

Cannibal Corpse - The Bleeding (1994)


Urbaani legenda kertoo, että Cannibal Corpse on joskus tehnyt kaksi biisiä, mutta kukaan ei ole koskaan kuullut sitä toista. Ha-ha, olipahan taas oivaltava ja omaperäinen vitsi – Cannibal Corpse toistaa itseään! Hulvatonta, kukaan ei ole kertaakaan aiemmin tehnyt tätä huomiota! Vitsailut sikseen, sillä Cannibal Corpse kuuluu myös yleissivistykseen, jos aikoo äärimetallia diggailla. Kyllä, bändin kaikki levyt pitkälti samasta puusta veistettyä kuolomassaa, mutta silti uran varrelle mahtuu huteja ja liki-napakymppejä. Olen onnistunut aiemmin hankkimaan erinomaisen tympeän levyn (Vile) sekä pari parempaa (Kill ja Tomb of the Mutilated), mutta pienestä CC-kaavaan väsymisestä huolimatta päätin poimia yhtyeen parhaana pidetyn The Bleeding -levyn hyllyni koristeeksi.

Eihän siitä oikein mihinkään pääse: The Bleeding on niin hyvä levy kuin Cannibal Corpselta voi koskaan uskoa kuulevansa. Biisit toistavat itseään nopeasti, gore-lyriikat käyvät välittömästi puuduttaviksi (ja niille on välillä pakko naureskella, liekö se tarkoituskin) ja levyltä löytyy pari junnaavaa biisiä. Näiden perusvikojen lisäksi levyllä on koukkuja! Hyviä biisejä! Chris Barnes vetelee uransa parhaat ördätkin! Ja – uskoo ken tahtoo – muutama riimittelykin! Esimerkiksi biisi Force Fed Broken Glass päättyy kahteen säkeeseen, jotka ainakin omalla kielipäälläni rimmaavat: As vocal chords collapse / oral sex with broken glass. Ei voi olla ihan paska bändi, kun ei metallilyriikassa edes käytä fire-desire-riimiä!

Paskanjauhanta sikseen, jälleen, koska The Bleeding on mainio levy. Onko se mestariteos? Ei helvetissä, mutta ainakin se on paras Cannibal Corpselta koskaan kuulemani kiekko ja ottakaa tämä juuri niin kovana kehuna kuin haluatte. Minulle se tekee levystä sellaisen vahvan kasin kiekon, mutta toisille se saattaa viitata lähes täysin pojojen suuntaan – kaikki riippuu siitä, kuinka pahasti henkilö on kyllästynyt ja kyynistynyt Cannibal Corpsen tuotantoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti