tiistai 7. elokuuta 2018

Viidestäsadasta tuhanteen

Tämä blogi alkoi, kun levykokoelmani saavutti viidensadan levyn rajapyykin. Nyt, Wackenissa tehtyjen hankintojen myötä, tuo samainen levykokoelma ylitti tuhannen kiekon rajan. Samalla päätin muuttaa levyblogini fokusta. Aiemmin olen kulkenut kokoelmani levyjä läpi aikajärjestyksessä, aloittaen vanhimmista (Black Sabbathit ja kumppanit) ja hivuttautuen lähemmäs nykypäivää. Valitettavasti kaikki kiireeni töiden ja muiden kirjoitusprojektien saralla ovat hidastaneet etenemisen ryömimiseksi. En aio valehdella: olen monesti miettinyt koko blogin lopettamista, mutta toisaalta, en ole näistä teksteistä vastuussa kenellekään paitsi itselleni, joten miksi lopettaa asia, josta ei ole harmia kellekään mutta iloa ainakin minulle?

Mutta muutos on tarpeellinen, koska päivitystahti on ollut jo pitkään sanalla sanoen murheelllinen. Siispä jatkossa en enää käy läpi kokoelmani levyjä ilmestymisvuoden mukaan, vaan sitä mukaa kun kiekkoja hankin. Eli kaikki tulevat tekstit käsittelevät äskettäin ostamiani levyjä eikä niitä sido yhteen mikään muu kuin tuore saapuminen levyhyllyyni. Tekstien tyyli tuskin muuttuu sen enempää arvostelumaiseksi kuin aiemminkaan, mutta mielipiteeni saattavat olla vielä selkeämmin muodostumisvaiheessa. Lupaan kuitenkin, että kirjoitan levyistä vasta sitten, kun olen kuunnellut ne vähintään kahdesti ja toinen noista kuunteluista on ns. kokonaisvaltainen (pelkkä lyriikkavihko käsissä, parhaat kuulokkeet päässä ja kotiolosuhteissa) - jos levy vaatii enemmän pyöräytyksiä ennen alustavankaan mielipiteen ilmaantumista, kirjoitan levystä vasta monia kuuntelukertoja myöhemmin.

Tällä muutoksella ajan takaa sitä, että paneutuisin jatkossa paremmin ostamiini levyihin sekä sitä, että tulisin säännöllisemmin kirjoittaneekseni musiikista vapaamuotoisemmassa formaatissa. Olen huomannut hankkivani levyjä hyllyyn, mutta sitten unohtaneeni ne sinne yhden sivukorvalla tehdyn kuuntelun jälkeen - tämän täytyy muuttua, koska levykokoelma on aina ollut minulle tutkimusmatka, ei palkintokaappi! Jos marmatan muiden musiikinkuuntelutottumuksista, miksen parantaisi omiani?

Jatkossa tämä blogi on aktiivisempi ja, toivon, osaltani motivoituneempi. Nyt se on ollut tuuliajolla liian pitkään.

P.S. Tietääkö kukaan vieläkään mitään noista Italiasta tulevista klikkauksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti