keskiviikko 27. elokuuta 2014

Iced Earth - Days of Purgatory (1997)

Kokoelmat ovat aina vaikea tapaus - yleensä jätän ne ostamatta, koska ne riistävät sävellykset niiden alkuperäisestä kontekstistaan. Ymmärrän kyllä niiden merkityksen tapana tutustua yhtyeeseen ensikertaa, mutta konkarikuulijoille ne eivät tarjoa juuri mitään uutta, joitakin bonus- ja jämäbiisejä lukuun ottamatta.

Days of Purgatory yrittää sentään jotakin muuta: se on kokoelma, kyllä, mutta sen kappaleet ovat osittain tai kokonaan uudelleen äänitettyjä. Matt Barlow laulaa kaikki biisit - aina niistä vain demoilla alunperin julkaistuista rykäisyistä Dante's Infernoon asti - ja se itsessään tekee levystä kuuntelun arvoisen. Tai ainakin osan siitä. Jos konsepti on tämä, miksi koko kakkoslevylle on pitänyt ahtaa täyteen Burnt Offerings -biisejä? Olen myös sitä mieltä, että John Greeleyn tulkitsemina Night of the Stormrider -biisit ovat paljon kiukkuisempia ja rankempia, kuin Barlown käsittelyssä. Yksi kappale, joka on tyystin turhana levyllä, on Stormrider, koska sillä ei ole mitään uutta annettavaa - se on luultavasti levyllä vain päättämässä Angel's Holocaustin.

Days of Purgatory on kuuntelemisen arvoinen Iced Earthin pitkän linjan faneille. Se tuo jotakin uutta kehiin, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että se ei ole (etenkään täysihintaisena) hankkimisen arvoinen; ne samat kappaleet kuulee kyllä jostakin muualtakin, vaikkapa livelevy Alive in Athensilta, parempina versioina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti