tiistai 14. huhtikuuta 2015

Wizard - Head of the Deceiver (2001)

Wizard, ah tätä tusinapowerin määrää! Juuri äsken, alle viikko sitten, kirjoitin Imperiumiin arvostelun kahdesta Wizardin levystä ja asiaa sen paremmin käsittämättä poimin eilen hyllystäni Head of the Deceiverin. Tuntuu, että olen saanut geneerisestä powerista vuosiannoksen muutamaan viikkoon ja nyt olo on kuin Mr. Creosotella (se lihava kaveri Monty Pythonin Elämän tarkoituksessa, sivistymättömät!). En ole katsonut mikä on seuraava levy blogiani varten, mutta jos se on samassa linjassa Wizardin kanssa, pelkään poksahtavani.

Wizard, vuodesta 1995 asti keskinkertaista, täysin innovaatioita kaihtavaa power metalia veivannut poppoo, on eräänlainen guilty pleasureni. Yhtyeen musiikki ja erityisesti sanoitukset ovat juuri niin korneja kuin liikaa Manowaria kuunnelleilta, suunnilleen englannin kielen handlaavilta saksalaisilta voi odottaa. Suoraviivaista power metalia vähintäänkin huvittavilla lyriikoilla maustettuna, jos nyt jäi jollekin epäselväksi.

Head of the Deceiver on kuitenkin sitä parempaa Wizardia: sen kappalemateriaali on riittävän laadukasta kestämään muutaman päivän tehokuuntelua; variaatiota on juuri riittävästi, että sävellyksiä ei voi sanoa olevan samasta puusta, joskin samasta pusikosta; ja yhtye tuntuu suorastaan välittävän miltä lopputulos vaikuttaa, mikä ei eräiden muiden yhtyeen kiekkojen kanssa ole aivan niin varmaa. Magic Potion, Head of the Deceiver, Demon Witches... kelvollisia, mutta kaukana nerokkaasta olevia veisuja.

Ei tästä oikeasti voi keksiä mitään tämän järkevämpää sanottavaa. Jos Manowar-johdannainen voimametalli on juttusi ja et vain saa riittävästi tyhjää uhoa ja helposti mukanahyräiltävää kielipoliisin painajaista, Wizardin toinen parhaista levyistä on tarkastamisen arvoinen. Muille ei niinkään, vaikka kuinka itse pyöräyttäisin kiekon tasaisin väliajoin soittimessa, samalla tavalla kuin aina välillä on pakko kuunnella "niin paska että nerokasta" -levyjä ja -bändejä. Kuten Katy Per- Dimmu Borgiria, joo, niin mä olin sanomassa. Kyllä. Dimmu Borgir. Tai Wizard. Ei ainakaan mikään pop-diiva isoine kumitisseineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti