tiistai 18. helmikuuta 2014

Dio - Dream Evil (1987)

Sacred Heart oli odotettavissa oleva notkahdus Ronnie James Dion uralla. Valitettavasti Dream Evil ei ole kaivattu käännös ylöspäin, vaan hyvinkin samankaltainen levy edeltäjänsä kanssa: se ei ole huono, mutta se on eri maaperällä kuin nerokas The Last in Line.

Dream Evil oli ensimmäinen Dion levy, jonka koskaan ostin. En ostanut sitä sattumalta - tarkoituksena ostaa "joku Dion levy" - vaan täysin tietoisesti, nimenomaan Dream Evilin haluten. Varoitan, seuraa muisteluosio. En muista enää mikä ihme nettisaitti se oli, johon oli listattu satoja eri metallilevyjen kansikuvia. (Tämä tapahtui aikana, jolloin kuvat ilmestyivät rivi kerrallaan näytölle, vähitellen tarkentuen.) Tuolla anonyymiksi jäävällä nettireliikillä kävin läpi hirmuisen määrän kansikuvia - milloin minkäkin minulle tutun tai tuntemattoman yhtyeen katalogista - tallentaen kuvat ulkoiselle kovalevylle siltä varalta, että en löytäisi niitä enää myöhemmin. Dream Evil ja Lock Up the Wolves olivat siellä Dion diskografiasta (en muista oliko muita) ja pidin silloin kansia todella hienoina - niistä oli pakko ottaa selvää. Luin BNRmetalista, että Dream Evil oli julkaistu -87, heti Dion tärkeiden levyjen jälkeen; samalla kertaa huomasin, että Isabelissa (RIP) oli hyllyssä juurikin kyseinen levy.

Eikun ostamaan. Taisin ostaa samalla kertaa Lock Up the Wolvesin samalla perusteella.

Niin tai näin, Dream Evil ei ole huono levy, mutta ilman nostalgiaa, joka minulla levyä kohtaan on, kyseessä on varsin keskinkertainen ja unohdettava tuotos. Vaikka kappaleet kuten Night People ja Overlove ovat varsin päteviä tuotoksia, ne ovat kuitenkin filleritasolla verrattuna The Last in Linen kappalemateriaaliin. Dio itse laulaa upeasti - kuten aina - ja lyriikat ovat typeriä, päättömiä - kuten aina. Riffit eivät ole yhtä tylsiä ja mielikuvituksettomia kuin Sacered Heartilla, mutta eivät ne todellakaan mitään oivalluksen merkkipaaluja ole.

Dream Evil kuuluu vain kovimpien Dio-fanien kokoelmaan, koska se ei tuo mitään uutta herran/bändin tuotantoon. Magica on sentään erilainen levy, verrattuna muihin Dion levyihin - oli se sitten hyvä tai huono levy - mutta Dream Evil on vain "the same old". Hyvässä ja pahassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti